Selecteer de taal

Ceanothus thyrsiflorus Repens

Image

Verzorging

Image

Alle, zuur, neutraal, licht kalkrijk, arme gronden, niet te voedselrijk, droog, goed gedraineerd.

Image
Volle zon, lichte schaduw
Image
Mei, juni, soms herbloei in september
Image
Niet veel snoei nodig, enkel om vormcorrecties uit te voeren , indien nodig. Best snoeien in het voorjaar na de vorstperiode.
Image
Is het goed om in het voorjaar een goede basisbemesting met organische mest te geven (compost bijvoorbeeld).
Image
Ceanothus thyrsiflorus repens heeft alleen extra water nodig als het een tijd lang weinig regent. Behalve als je de plant in een pot houdt.
Image
Deze Amerikaanse sering tuinplant is wintergroen, waardoor de bladeren ook in de winter zorgen voor een groen accent in de tuin. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de Ceanothus thyrsiflorus var. repens niet goed tegen vorst kan. Zorg dan ook voor een beschutte standplaats in de zon. Bescherming is nodig bij strenge vorst of meer (kouder dan -10 graden Celsius).
Image
Diameter 1,5 tot 2,5 m.

Plant Biografie

Ceanothus thyrsiflorus 'Repens', deze wintergroene amerikaanse sering of sikkelbloem is een kleine tot middelgrote breed uitgroeiende en soms bijna kruipende ceanothus. De struik bloeit met helderblauwe bloemen en heeft donkergroene bladeren. De bloeiperiode is van mei tot juni. Deze amerikaanse sering bloeit op eenjarige takken. Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en doet het goed in alle grondsoorten die niet te voedselrijk en nat zijn. Ceanothus is goed zeewind tolerant.
Image