Selecteer de taal

Choisya

Image

Verzorging

Image
Choisya stelt weinig eisen qua grond. Hij groeit goed op elke tuingrond (pH 6-7)
Image
Ook voor de standplaats is een Choisya niet veeleisend: volle zon of half schaduw. Houd de plant wel beschut voor de gure NO-wind.
Image
Een Choisya bloeit van mei tot juni. Als je na de bloei de bloemen verwijdert zal de plant gestimuleerd worden om in de late zomer nog eens te bloeien.
Image

Een Choisya snoeien is niet nodig. Enkel een beetje terugknippen na de voorjaarsnoei zal de bloei in de late zomer bevorderen. Indien de struik te groot is geworden kan hij drastisch teruggesnoeid worden. Knip de takken af tot net boven de grond. Dit gebeurt het best in het voorjaar.

Image
In het groeiseizoen, van april tot september, is het aangewezen wat traagwerkende meststoffen toe te dienen.
Image

Choisya is goed bestand tegen de droogte, maar het beste voelt hij zich in een vochtige goed doorlatende grond.

Image
Choisya is matig winterhard. Het is daarom aangewezen de plant wat beschut te zetten tegen de NO-wind. Na een strenge winter kan de plant wat bruine bladeren en takken vertonen. Deze verwijder je het beste in de lente.
Image
Choisya groeit vrij snel en kan tot 2,5 m hoog worden.

Plant Biografie

Choisya is een geslacht van groenblijvende struiken en is afkomstig uit Mexico. Choisya ternata is een bijzonder aantrekkelijke soort, die het hele jaar er goed uitziet. De brede bladeren zijn glimmend groen en geven een heerlijke, aromatische geur af. Vanaf mei draagt deze struik elegante, witte geurende bloemetjes, die wel wat weg hebben van oranjebloesem. Vaak zal hij in de late zomer nog een tweede bloei geven. De plant wordt meestal solitair aangeplant, maar kan ook gebruikt worden als haag- of terrasplant.

Image