Selecteer de taal

Eleagnus Ebbingei

Image

Verzorging

Image
Alle, zuur, kalkrijk, neutraal , normale tot droge grond , gedijt ook goed op arme gronden.
Image
Zon, halfschaduw
Image
Eind september, oktober, november
Image
Een Elaeagnus ebbingei haag kan het beste in het late voorjaar gesnoeid worden. Half augustus kun je de plant voor een tweede keer snoeien, maar snoei hierbij alleen de lange uitgeschoten takken terug. Eventueel zou je de Elaeagnus ebbingei half augustus ook in zijn geheel kunnen snoeien zoals in het voorjaar, maar jonge scheuten die zich daarna nog ontwikkelen kunnen in de winter bij (strenge) vorst wat gevoelig zijn voor invriezen.
Image
Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Image
De Elaeagnus ebbingei heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.
Image
De plant is in ons klimaat doorgaans goed.
Image
per jaar‎: ‎20-40 cm

Plant Biografie

Elaeagnus ebbingei groeit meestal uit tot een ongeveer 2 meter hoge struik. Elaeagnus ebbingei is wintergroen maar bloeit met onopvallende hangende witte bloemetjes in de periode april-mei. De onderzijde van het laurierachtige blad is zilvergrijs en de bovenzijde grijsgroen. De onderzijde van het blad kan voorzien zijn van kleine bruine puntjes. Elaeagnus ebbingei wordt soms als wintergroene haag toegepast. Elaeagnus ebbingei is een sterke plant die, behalve tegen luchtverontreiniging, ook goed tegen wind en zout kan.
Image