Selecteer de taal

Eriostemum myoporoides

Image

Verzorging

Image
Plant de eriostemon (of philoteca) in grond humus, neutraal of licht zuur maar goed gedraineerd.
Image
Eriostemon is dol op zonnige situaties maar beschut tegen koude wind. Installeer het in warme omgevingen in de schaduw.
Image
Van april tot september
Image
Snoeien na de bloei, maar niet als het vriest of vorst binnen een week wordt verwacht. Alleen de toppen mogen 10 tot 15 cm worden teruggesnoeid. Dieper snoeien kan tot gevolg hebben dat de plant minder goed uitloopt.
Image
Tijdens het groeiseizoen, van april tot september, wordt aanbevolen om een meststof met langzame afgifte te geven.
Image
Water regelmatig.
Image
Beschermen tegen strenge vorst (-6 / -8 °C).
Image

eriostemon groeit vrij snel kan 2,5 m hoog worden.!

Plant Biografie

Eriostemum myoporoides is een struik van de familie Rutaceae (net als citrus) vrij dicht bij Boronia. Hoog en breed van ongeveer 1,80 m tot ongeveer 2 m, het wordt gekenmerkt door zijn spreiding en afgeronde poort. De weelderige stengels zijn gekleed met kleine lancetvormige bladeren waarvan de randen zijn gebogen. aanhoudendze zijn van een mooie heldere donkergroen en ademen een aromatische geur uit.

in einde van de winter, maar soms in de herfst en tijdens een flink deel van de lente verschijnen bloemknoppen eivormig roze wit geeft een groot aantal kleine witte sterren bloemen die opvallen goed op het dichte gebladerte van de struik. Net als die van de sinaasappelboom waar ze op lijken, zijn deze bloemen met wasachtige witte bloemblaadjes en oranjerode helmknoppen gegroepeerd met 3 of 5 en ademen ze een heerlijke zoete geur. De vruchten zijn kleine capsules die zich openen om volwassen zaden vrij te geven.
Image