Selecteer de taal

Osmanthus x brukwoodii

Image

Verzorging

Image
Alle, zuur, neutraal, licht kalkrijk kalkgrond, klei, zand, leem , goed doorlatende , niet te natte bodem.
Image
Groeit op elke normale, humusrijke grond. Stelt geen bijzondere eisen alhoewel een beschutte plek  tegen koude (uitdrogende) wind wordt aangeraden. Volle zon of halfschaduw.
Image
April, mei
Image
De Osmanthus x Burkwoodii groeit niet zo snel. Eigenlijk is snoeien alleen nodig als de plant te groot wordt of als er lelijke of dode takken aan zitten. De beste snoeiperiode is eind februari of begin maart. Wanneer u de schijnhulst als haag gebruikt dan is jaarlijks snoeien in juni en september aan te bevelen. De Osmanthus x burkwoodii kan het beste na de bloei in mei/ juni gesnoeid worden, zodat je nog kan genieten van de heerlijk geurende bloemen.
Image
Geef de plant, om hem gezond te houden, in het voor- en najaar een mengmeststof.
Image
De Osmanthus heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt.
Image
Deze groenblijvende plant is winterhard.
Image
Traag groeiende na +/- 20 jaar ongeveer een 2 tot 3m

Plant Biografie

Osmanthus x burkwoodii, ook wel schijnhulst genoemd is een grote groenblijvende heester met compacte, bossige, afgeronde vorm. De bladeren zijn donkergroen, glanzend, leerachtig, fijn getand en elliptisch tot eivormig. Deze schijnhulst bloeit van april tot en met mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloempjes die in trossen staan. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere niet té natte bodem, vraagt weinig onderhoud, is een trage groeier, zeer goed winterhard en occasioneel volgen in de herfst kleine blauwzwarte vruchtjes. Osmanthus x burkwoodii is een goede bijenplant en kustplant, ziekte resistent en luchtverontreiniging tolerant.
Image