Selecteer de taal

Syringa Vulgarus

Image

Verzorging

Image
Alle, lichtzuur, neutraal, kalkhoudend, vochtige en goed doorlatende grond, zand, klei, leemgrond, flexibel.
Image
Syringa houdt van een standplaats in volle zon en heeft minimum 5 à 6 uur zon nodig om rijkelijk te bloeien. Vermijdt een te winderige omgeving.
Image
Mei, juni , lentebloeier
Image
Weinig snoei nodig , wel ieder jaar dode, zieke takken, kruisende takken verwijderen , voor verjongingssnoei een derde tot een vierde van de oudste takken kort terug snoeien , kan een stevige verjongingssnoei aan, soms wordt deze ook eind van de winter toegepast ( ten koste van de bloemen ) , worteluitlopers verwijderen.
Image
Bemest elke voorjaar met organische mest.
Image
Syringa’s zijn gevoelig aan droogtestress: vooral midden de zomer kunnen ze zwaar lijden. Het is raadzaam om rondom de voet een goede laag mulch aan te brengen die de wortels tegen de hitte en uitdroging beschermd. Geef ze tijdens de zomer regelmatig extra water.
Image
Goed winterhard
Image
per jaar 30 – 50 cm.

Plant Biografie

Syringa vulgaris of gewone sering is een middelgrote, bladverliezende sering met een bossige, breed opgaande groei. De bladeren zijn diep hartvormig, gaafrandig en middengroen van kleur. De bloemen zijn wit, paars, violet of lila, sterk geurend en staan gegroepeerd in lange, smalle bloempluimen. Deze sering houdt van een standplaats in volle zon en heeft minimum 5 à 6 uur zon nodig om rijkelijk te bloeien. Als grondsoort prefereert hij neutrale of kalkrijke grond. Syringa vulgaris is goed winterhard, droogtetolerant, verdraagt zeewind en luchtvervuiling.
Image