Selecteer de taal

Hoe best planten?

Voor alle producten die worden aangeboden in het 'Ready for garden' gamma gelden dezelfde regels voor het aanplanten. Alle aangeboden planten zijn eveneens geschikt om in een pot te houden voor verschillende jaren.

● Eerst en vooral zoek je een geschikte standplaats. Tips per plant vind je verder op deze site.

● Eens de standplaats bepaald, maak je een plantgat van zo’n 3 keer de kluitomtrek en ongeveer 40 cm diepte.
● Eens het plantgat gegraven, giet je er eerst een emmer water in. Als je merkt dat het lang duurt voor alle water in de bodem verdwijnt, is er een probleem met de drainage van jouw grond.
● Je vult nu de kuil met een mix van turf, humus,…(zie plantentips). Meng alles goed met de aanwezige grond.
● Neem de plant die in pot is aangeleverd en haal de kluit uit de pot. Kijk eerst of deze kluit voldoende vochtig is. De wortels van de plant zitten mooi tegen de potwand. Om de goede doorgroei van de wortels mogelijk te maken, maak je deze beter een beetje los met behulp van b.v. een harkje.
● Je maakt opnieuw een kuil in het mengsel van turf en grond. Je kan de plant nu planten, ongeveer even diep als de pothoogte.
● Voeg nu opnieuw een emmer water toe, zodat de kluit en de grond goed nat zijn.
● Nu nog licht aandrukken met de hand of voet.
● Zo krijgt Uw plant alvast de ideale start!! Geniet ervan!!

Wie is uw kweker?

De Kwekerij werd reeds opgericht in 1927. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de 4e generatie in de familie. Nu is de kwekerij één van de toonaangevende sierteeltbedrijven in België. De ervaring werd van generatie op generatie doorgegeven. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit garanderen.

Geniet van Uw aankoop!
Groeten,
Lode

Hoofdwebsite: Kwekerij De Waele
Image