Selecteer de taal

Azalea Japonica

Image

Verzorging

Image
Bijna alle azalea's vereisen een zure luchtige, goed doorlatende grond waarin overtollig water snel wordt afgevoerd. Toch mag de grond niet volledig uitdrogen. Zorg voor een goed mengsel van turf en grond. De ideale zuurtegraad is pH 4,5-5,5.
Image
De ideale standplaats is halfschaduw. Hou de plant beschut voor de gure NO-wind. Een Azalea japonica kan je solitair planten of in groep. In een aanplant in groep zorgt hij echter in het voorjaar voor het grootste kleurenspektakel.
Image
Een Azalea japonica bloeit van april tot mei.
Image
Na de bloei, in mei, verwijder je best de bloemen. Dit bevordert het vertakken van Uw plant. De plant behoeft verder geen snoei, eventuele lichte vormsnoei kan wel toegepast worden.
Image
In het groeiseizoen, van april tot september, is het aangewezen wat traagwerkende meststoffen toe te dienen.
Image
Houd de grond vochtig voor een goede groei, maar teveel water (verzadigde grond) doet de wortels stikken. Gebruik bij voorkeur regenwater.
Image
De azalea japonica is een goed winterharde plant. Hij zal echter gedurende de winter een deel van zijn bladeren laten vallen. De bladeren komen terug vanaf het voorjaar.
Image
Azalea japonica's zijn traaggroeiende planten, na 20 jaar kunnen ze een hoogte van 1m bereiken.

Plant Biografie

De Azalea japonica is een traaggroeiende heester die in het voorjaar opvalt door zijn intense bloemenpracht. De azalea japonica heeft kleine bloemen in april-mei, maar bloeit heel rijkelijk. De kleur varieert van lila, rood, oranje, roze tot wit. Azalea japonica's worden in Europa reeds 200 jaar gekweekt en veredelt. Op de kwekerij hebben wij voor U een selectie gemaakt van de mooiste en best groeiende variëteiten.

 

Image